Noticies

El voluntariat com a eina de canvi 2023

Girona Voluntària
Maria Mercè Roca
Captura de l'article El voluntariat com a eina de canvi 2023 amb la fotografia de Maria Mercè Roca, Presidenta de Girona Voluntària

Relata un fi d'any de Girona Voluntària amb dos esdeveniments, la fira d'entitats i la festa en agraïment al volluntariat, que defineix com a diamants que es situen al centre de la societat i de la vida de les persones i és una veritable eina de canvi social.

Podeu accedir a l'article clicant el PDF adjunt

Donem la benvinguda a la família Girona Voluntària a l'Associació Donants de sang-Girona

Girona Voluntària
Logotip de l'Associació de Donants de sang-Girona

Donem la benvinguda a l'Associació de donants de sang-Girona, adherits a la coordinadora Girona Voluntària aquest mes de juny.

La presidenta de Girona Voluntària, Maria Mercè Roca i el President de l’Associació de Donants de sang-Girona, Jordi segura, celebren la col·laboració que, sens dubte, revertirà en impuls i acompanyament del voluntariat de les Comarques Gironines, com a eina de canvi social.

Una «eina de canvi social».

Diari de Girona
Caràtula de l'article al Diari de Girona

L’Espai Caixa va acollir divendres al vespre la festa del Voluntariat de Girona amb una conferència de la doctora Maria Rosa Terradellas, un concert dels alumnes del conservatori i una actuació de la coral Xàntica. La presidenta de Girona Voluntària, Maria Mercè Roca, va destacar el voluntariat com a «eina de canvi social».

Regalar temps

Publicat a El PuntAvui
MA. ÀNGELS MARTÍNEZ
MA. ÀNGELS MARTÍNEZ
En un món cada dia més centrat en el jo i en la recerca d’una pretesa felicitat basada en el consum de coses (la majoria de les quals innecessàries) i experiències, l’existència de la figura del voluntari no deixa de sorprendre’m. Gràcies a la meva feina en una entitat social gironina he tingut la sort de conèixer moltes persones que han decidit regalar el seu temps per col·laborar en una causa solidària amb els que pateixen la malaltia del càncer. Ho fan des de diferents àmbits: com a voluntaris oncològics, acompanyant els malalts a l’hospital o al seu domicili, o col·laborant en aspectes logístics relacionats amb esdeveniments benèfics. Cadascú allà on se sap més útil.

El valor de voler ser voluntari

Publicat a El PuntAvui
Clara Ribas, periodista
CLARA RIBAS DONATO

Divendres passat es va celebrar a Girona la Festa del Voluntariat, la qual cada any homenatja la tasca feta per totes aquelles persones que dediquen un trosset del seu temps, de la seva salut i, per tant, de la seva vida, a donar un cop de mà a d’altres que ho necessiten. S’hi presentava oficialment la federació Girona Voluntària, una entitat, amb nom de dona, que vol agombolar iniciatives d’acció social, cultural, esportiu o d’altres àmbits que es facin de manera desinteressada.

Presentació de «Girona voluntària» a Fontajau

Presentació de «Girona voluntària» a Fontajau

Festa dels voluntaris gironins. La celebració anual dels voluntaris gironins va servir ahir al vespre per presentar la nova federació Girona voluntària. En l’acte també hi va haver una reflexió sobre el voluntariat a càrrec de Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora de la UdG, i dues actuacions musicals de Magalí Soler i Mariona Navarro i del grup «Relat».